Powered By Blogger

perjantai 14. helmikuuta 2025

Trumpilla katse palloissa, koska niitä on monta ilmassa

USA ei ole enää Euroopan liittolainen, sanovat jo monet eurooppalaiset johtajat ja ihailevat omaa rohkeuttaan. 

Mutta EU ei ole koskaan ollutkaan USA: n liittolainen, vaan lähes aina YK: n äänestyksissä ja varsinkin Lähi- idän politiikassa EU on aina kaikkea USA: n tekemisiä tuomitsemassa. Vaikka se itse ei tee siellä mitään.

Gazassa Israel pakotettiin sotaan, on presidentti Bill Clinton sanonut ja se osoittaa USA: n politiikan olevan nyt, ja on aina ollut johdonmukaista Israelin suhteen.

EU- johtajat taas syyttävät Israelia kansanmurhasta ja varsinkin Saksan liittokansleri Scholz latelee törkeitä puheenvuoroja Trumpista ja jenkeistä.

Brexit- Britannian ilmavoimat osallistui Iranin massiiviseen Israeliin hyökkäyksen torjunnassa, kuten britit osallistuivat myös huthien  terroristijärjestö Ansar Allahin tukikohtien tuhoamiseen. Jotta Suezin kanava saataisiin taas auki ja laivaliikenne normaaliksi.

Trumpilla on koko ajan katse pallossa, mutta se pallo ei ole aina Ukraina. 

Saudi- Arabia sai "omat" miehet Libanonin pääministeriksi ja presidentiksi, joten miljardien avustukset valtiolle on taas palautettu. 

Sielläkin entisen siirtomavalta Ranskan presidentti Macron kävi latelemassa tyhjiä lupauksiaan ja Ranska on nyt ulkona sieltäkin. Kuten se joutui vetäytymään kaikkialta Afrikasta.

Trumpin Lähi- itään kätilöimä Abraham- sopimus etenee nyt vauhdilla. Vielä vuosi sitten sotilaalliseksi suurvallaksi laskettu Iran on nyt polvillaan ja ilman liittolaisiaan, sekä ilmapuolustusta. 

Iranissa on uusi muutoksia tekevä presidentti ja ajatolla jotain 83- vuotias Ali Khamenei ei ole enää pitkään vallassa. Iranin kansa haluaa muutoksia ja ydinohjelmasta luopumalla Trump voi poistaa maan kovat pakotteet.

Ukraina ei lähetä alle 27- vuotiaita armeijaan ja Saksa leikkasi miljardeja tukia Ukrainalle. Ne odottavat USA:n tuovan sinne nuoria sotilaitaan kuolemaan ja kaikkein viimeisimmät aseteollisuuden tuotteet. 

Vaikka USA: n aseteollisuuden kapasiteetti on rajallinen ja ne haluavat toimittaa huippukalustoaan mieluummin Israeliin ja MAKSAVILLE asiakkaille. 

Iranin yhtenä yönä tekemän iskun torjuminen maksoi Israelille 2-3 miljardia, joten siitä voi päätellä paljonko maksaa Ukrainan loputon nujuaminen Venäjän kanssa. Ukrainahan ei luota tippaakaan tynkä- EU: n lupauksin ja takuisiin.

Ruotsin päälehdissä on jatkuvasti kirjoituksia "Ruotsi on sodassa Venäjän kanssa kahden vuoden kuluttua", Siitä voi päätellä mihin ne EU:n mahdollisen varustelupaketin rahat taas menevät: Välimeren maihin, Saksaan ja Suomi saa taas vain rippeitä.

Roadman- kulttuurin raaka todellisuus

Suomen ja Ruotsin poliisit saivat ilmeisesti erittäin arvokasta tietoa, kun yksi ruotsalaisen Dödspatrull- jengin jäsen päätti kertoa kaike...

Suosituimmat