Powered By Blogger

lauantai 2. maaliskuuta 2024

Egyptistä Gazaan ja Afrikan ympäri

Olen  tosiaan opiskelemassa tätä Bloggeria, koska Vuodatus. net on ollut taas yli viikon kiinni ja avautuuko enää laisinkaan.

Olen viime aikoina katsellut monia osioita Jerusalem studiota ja sieltähän saa paljon sellaista tietoa mitä naisten ylet ja hesarit eivät koskaan paljasta.

Egypti pitää Hamasia palvovia gazalaisia turvallisuuttaan uhkaavina terroristeina, eikä sen takia päästä niitä omalle alueelleen turvaan. Sen sijaan Suomessahan "palestiinalaisuus" antaa heti turvapaikan ja ilmaisen loppuelämän.

Israelin pohjoisosista on paennut jo 100. 000 ihmistä Hizbollahin päivittäisiä tykistö- ja raketti- iskuja. Saman verran on vielä jäänyt kriittisille alueille, missä he elävät lähes jatkuvasti pommisuojissa. Hizbollahin takia Israel viekin Gazan operaation armottomasti loppuun, jotta Libanonissa nähdään miten heillekin tulee käymään. 

Jos nimittäin hyökkäävät ja Hizbollah julkaisi jo 10 v sitten suunnitelman samanlaisesta iskusta kuin minkä Hamas lokakuussa teki.

Egyptin talous on hutera korttitalo, jota liikenteen loppuminen Suezin kanavassa nyt horjuttaa. Huthien iskut aiheuttavat maalle 10 miljardin tappiot. Jordanian ainoa satama on Punaisella merellä sijaitseva Akaba, mutta niin köyhän maan asukkaiden ostokset kulkevat kyllä kamelin selässä.

Tuo Suezin kanavan sulkeutuminen käytännössä tuo aivan uusia ongelmia koko maailmalle. Jokaisen kontin rahti nousi 1.300 dollarista 3. 000 dollariin, mikä kiihdyttää inflaatiota jonkin verran. 

Sen sijaan Aasiasta tulevien laivojen kuukauden pitempi matka- aika tuo muita ongelmia. Laivat ja kontit loppuvat satamista ja tehtaista, koska ne viipyvät niin pitkään aina yhdellä reissulla.

Katsoo Suomea O. W. Kuusisen silmin

Meillä nostatetaan nyt uudelleen Talvisodan henkeä, mutta nykyisessä monikulttuurisessa Suomessahan siinäkin on vähintään kaksi eri näkökulm...

Suosituimmat