Powered By Blogger

keskiviikko 28. helmikuuta 2024

Tyypillistä suomalaista, mutta nyt positiivista

 Tuo otsikon lause toistui varmaan sata kertaa eräässä amerikkalaisessa sarjassa, jota katselin viime yönä. Ohjelmassa kokenut rakentajien joukko kerää purkamassa vanhoja taloja, aittoja, latoja, jne. minkä jälkeen he rakentavat niistä saadusta arvokkaasta puutavarasta kaikenlaisia hienouksia uusiin taloihin.

Yöllisessä jaksossa he purkivat 1800- luvulla tai aiemmin rakennettua taloa Pennsylvaniassa. Tuo kaksikerroksinen hirsitalo oli suomalaisten siirtolaisten rakentama ja siinä näkyvää upeaa käsityöläistaitoa ohjelmassa ylistettiin joka toisessa lauseessa. Kaiken lisäksi tosiaan joka kerta Suomi ja suomalaiset mainiten.

Hirsitalossa oli erikoiset lukkosalvokset, joihin oli vielä lisätty lohenpääliitoksista osia. En ole mikään hirsirakentamisen ammattilainen, joten nopeatahtisessa kuvauksessa en oikein päässyt kärryille kaikesta.

Ensi yönä pitää nukkua kädet selän alla, koska muuten tulee taputettua koko yö tuolle rakennukselle, totesi ohjelman lopuksi porukan vanhempi nokkamies.

PS: Vuodatus.net on ollut nyt jo viikon jumissa, joten päätin aloittaa uuden blogin täällä. Ihmisiä telineillä oli siis blogini siellä. Tämä blogaus on ihan hauska harrastus ja hyvää aivovoimistelua, joten päätin jatkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katsoo Suomea O. W. Kuusisen silmin

Meillä nostatetaan nyt uudelleen Talvisodan henkeä, mutta nykyisessä monikulttuurisessa Suomessahan siinäkin on vähintään kaksi eri näkökulm...

Suosituimmat